fatemetavakolii1369 fatemetavakolii1369 .

fatemetavakolii1369

چگونه LCD لپتاپ را تعمير كنيم؟

تعمير لپ تاپ

يكي از حساس ترين قسمت هاي لپتاپ، صفحه نمايش آن است كه در بسياري از مدل هاي اين دستگاه ظريف و شكننده است. اگر قصد تعويض صفحه LCD  لپتاپ  را داريم چه بايد بكنيم؟

 

كليك–  يكي از مهمترين عناصر يك لپتاپ صفحه ي نمايش آن است و از اين رو كمپاني هاي لپتاپ براي ساخت و طراحي آن بسيار حساسند، يكي از اغلب مسائل رايجي كه براي صفحه نمايش لپتاپ رخ مي دهد، ترك خوردگي و يا برخي اوقات متوقف شدن صفحه نمايش بدون هيچ دليل ظاهري مي‌تواند اتفاق بيفتد.

بسته به مشكل به وجود آمده صفحه نمايش را مي‌توان تعمير كرد و يا در برخي موارد صفحه نمايش را جايگزين كرد. براي اينكه متوجه شويم كه آيا بايد صفحه نمايش را عوض كرد مي‌توان لپتاپ  را به يك مانيتور خارجي از طريق پورت VGA لپتاپ  متصل كرد.

شما بدين وسيله مي توانيد بفهميد مشكل لپتاپ از كجاست، اگر لپتاپ  شما شروع به كار كرد و مانيتور وصل شده به آن روشن شد بدان معناست كه مشكل تنها مربوط به صفحه نمايش است بنابراين بايد صفحه نمايش را با LCD جديد جايگزين كرد.

اگر صفحه نمايش لپتاپ شما مشكي است و هنوز يك تصوير كم‌نور در LCD لپتاپ  قابل مشاهده است ممكن است اينورتر لپتاپ خراب باشد كه به آساني قابل جايگزين است. اگر خطوط مواج در صفحه نمايش خارجي نشان داده مي‌شود احتمالا مشكل مربوط به مادربرد مي‌باشد كه بايد توسط شخصي كه وارد است تعمير شود و تا زماني كه مشكل رفع نشود صفحه نمايش كار نمي‌كند.
اما اگر اين نتيجه براي شما روشن شد كه  بايد صفحه نمايش لپتاپ را عوض كنيد، براي عوض كردن كامل صفحه نمايش، نيازمند پيچ‌گوشتي با سر كوچك و نيز آچار آلن خواهيد بود.

۱- در ابتدا بايد باتري و تمام منابع برق را از لپتات جدا كنيد.

 

۲- سپس بايد كاور و پيچ‌هاي اطراف صفحه نمايش را باز كنيد.

X How to fix LCD laptop

۳- توجه كنيد كه چگونه سيم‌ها بسته شده و مكان اتصال آنها كجاست.

X How to fix LCD laptop

۴-سپس پيچ‌هايي را كه صفحه نمايش را نگه مي‌دارد باز كنيد.

replace_laptop_screen_013_610x404_new

۵-  صفحه نمايش قبلي را دربياريد و سپس با LCD جديد جايگزين كنيد.

X How to fix LCD laptop

۶- سپس دوباره سيم‌ها، اتصال‌دهنده‌ها و پيچ‌ها را ببنديد.

X How to fix LCD laptop

۷- كاور پشتي را قرار دهيد و بدين ترتيب كار تمام مي‌شود.

X How to fix LCD laptop
هنگامي‌كه لپتاپ  را به مانيتور خارجي وصل مي‌كنيم اگر تصويري بر روي مانيتور مشاهده نشد بايد قسمت‌هاي ديگر را امتحان كنيم. اكنون شما يك ال سي دي جديد بر روي لپتاپ خود نصب داريد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۵۵:۲۶ توسط:fatemetavakoli موضوع:

كتاب قصه كودكان، چگونه بايد باشد؟

انتخاب كتاب قصه كودكانه مناسب همواره از دغدغه هاي والدين بوده و هست، حالا اين پرسش ذهن پدر و مادرها را به خود مشغول كرده كه در بازار كتاب، چه كتابي براي فرزندانشان مناسب است.

انتخاب كتاب مناسب همواره از دغدغه هاي والدين بوده و هست، حالا اين پرسش ذهن پدر و مادرها را به خود مشغول كرده كه در بازار كتاب، چه كتابي براي فرزندانشان مناسب است.

در بازار انبوه كتاب، همه كتاب ها براي كودكان مناسب نيست و از اين رو دقت در انتخاب كتاب براي اين گروه سني لازم است.

كتابي كه يك كودك مي خواند بايد با گستره فكر و انديشه و نيز دنيا و تصورات او كاملا سازگار باشد. شيوه ي نگارش كلمات و جملات و اصطلاحات كتاب كودك بايد به گونه اي باشد كه كودك از آنها سر در بياورد و به عبارتي ديگر آنها را بفهمد. جذابيت و محبوبيت كتاب در نزد كودكان از اهميت ويژه اي برخوردار است.

 


كتابي كه براي كودكان نوشته مي شود بايد از نظر محتوا و تصاوير ظاهري جذب كننده باشد تا خواننده به مطالعه آن ترغيب شود.

كودكان معمولا كتاب هايي انتخاب مي كنند كه مصور و داراي جلد زيبايي باشند از اين رو كتابي كه چنين ويژگي هايي داشته باشد براي بچه ها بسيار محبوب است.

با اينحال مهمترين نكته اي كه كودكان را مي تواند به مطالعه تشويق و ترغيب كند مطالعه والدين در منزل و مكان هاي ديگر است. بچه هايي كه والدين آنها با صداي بلند برايشان كتاب مي خوانند، قدرت بيان بهتري دارند.

كتاب داستان كودكانه، كودك و نوجوان
كودكان و نوجوانان به عنوان سرمايه هاي عظيم و آينده سازان كشور هستند و به همين سبب ارايه كار و كتاب براي اين قشر از اهميت ويژه اي برخوردار است. پرداختن به كيفيت و كميت توليد آثار مطلوب نظر جوانان و كودكان در زمينه انتشار كتاب و خدمات فرهنگي به اين جماعت ، از جمله مسايلي است كه هرگز نبايد از آن غفلت كرد.

راهكارهاي اشتياق به مطالعه
تحقيقات نشان داده كه كودكان و نوجوانان در هر جامعه اي فعال ترين و علاقمند ترين خوانندگان به حساب آمده اما براي تداوم خواندن آنها ضمانتي وجود ندارد در اين ميان وظيفه بزرگسالان تنها به ايجاد اشتياق خواندن در كودكان و نوجوانان خلاصه نمي شود بلكه آنها بايد در جهت تداوم خواندن اين گروه هاي سني برنامه هاي موثر، پويا و منطبق با واقعيت ها پيش بيني كرده و گام به گام در اين برنامه ها همراه بوده تا عادت خواندن به مطالعه شكل گيرد.

كتاب هاي كودكان بايد جذاب، عميق و شيرين باشد و با تجربه ها، نيازها، علايق و توانايي هاي كودكان هماهنگ باشند و به كنجكاوي هاي خود انگيخته و آرمان هاي بلند پروازانه آنان پاسخ دهند. چنين كتاب هايي مي تواند به رشد و تعالي كودك كمك كند.

بااينحال در تدوين كتاب قصه هاي كودكانه براي كودكان بايد محتوا اثر با زندگي كودكان مرتبط بوده و از پيش داوري و كليشه هاي رايج به دور باشد و از سوي ديگر حس كنكجاوي آنان را برانگيزد.

در زمينه بستر سازي عادت به مطالعه در بين كودكان نيز؛ خانواده، مدرسه، كتابخانه هاي عمومي و ساير رسانه هاي جمعي نقش عمده اي دارند كه لازم است در اين زمينه تلاش كنند.

توجه به نياز كودك و نوجوان در اولويت
شاعر و نويسنده ادبيات كودك و نوجوان اظهاركرد: همانطور كه كشور از جمعيت جواني برخوردار است بايد دست اندركاران و اهل قلم در زمينه توليد و نشر كتاب با موضوعات مختلف نسبت به جمعيت كودك و نوجوان اهميت خاصي قايل شوند.

امير والامقام اظهاركرد: هفته كتاب و كتابخواني فرصتي اندك ولي اتفاقي مبارك از نظر اعلام طرح ها و توليدات كتاب در زمينه هاي مختلف از سوي دست اندركاران مي باشد ولي در مواقعه اي بخصوص در حوزه كودكان و نوجوانان شاهد گسترش توليد كتابهاي بي كيفيت در اين حوزه مي باشيم.

وي رعايت محتوا ، چاپ و تصويرسازي كتاب هاي كودك و نوجوان را امري مهم برشمرد كه متاسفانه طي سالهاي اخير از آن غفلت شده و از طرفي تعداد كتابهاي پرمحتوا با موضوعات و نيازهاي قشر نوجوان بسيار اندك شده است.

نويسنده كودك و نوجوان با اشاره به آثار تاليفي منتشر شده در سطح جامعه اظهار كرد: امسال طبق آمار ارايه شده كتابخانه ملي افزون بر 180 عنوان كتاب در زمينه كودكان و نوجوانان تاليف و انتشار يافته گفت: رشد كيفي و كمي كتاب در اين حوزه را به خوبي مي توان مشاهده كرد.

وي با بيان اينكه بازار خوبي براي توليد و نشر آثار وجود دارد، افزود: اغلب ناشران حوزه بزرگسال بعدازمدتي به حوزه كودك و نوجوان روي مي آورند چراكه كار در اين حوزه را راحت و سودآوري مي دانند و نياز به تخصص خاصي هم ندارد.

والامقام اظهاركرد: در حالي كه حوزه كودك و نوجوان بسيار حساس است و افرادي كه در اين حوزه كار مي كنند بايد شناخت بيشتري نسبت به روح و روان اين قشر، آثار توليد شده در جهان و موضوعات جذاب و مفيد براي بچه ها ، داشته باشند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۴۲:۱۹ توسط:fatemetavakoli موضوع:

تاثير قصه گفتن در شخصيت كودكان

گاهي يك قصه مي تواند تاثيري بر زندگي و آينده ي كودك بگذارد كه ده ها آموزش از آن عاجز است….

 قصه كودك

قصه هاي كودكانه

داستان كودكانه

اختلال‌هاي رفتاري طبقه‌اي از رفتار كودك است. كودكاني كه رفتارشان به اين طبقه تعلق دارد از ميزان شرارت و شيطنتي كه ويژگي گروه سني آن‌هاست پا را فراتر مي‌گذارند. آن‌ها به‌طور جدي حقوق مسلم ديگران را زير پا مي‌گذارند و يا قوانين عمده اجتماعي را خدشه‌دار مي‌كنند. گاهي بسياري از كودكان از نظر هيجاني نيز با مشكل رو‌به‌رو مي‌شوند و در معرض افسرده شدن قرار مي‌گيرند. اختلالات هيجاني رفتاري به شرايطي اطلاق مي‌شود كه در آن پاسخ‌هاي هيجاني و رفتاري در مدرسه با هيجان‌هاي فرهنگي، سنتي، و قومي تفاوت داشته باشد؛ به‌طوري‌كه در عملكرد تحصيلي فرد، مراقبت از خود، روابط اجتماعي، سازگاري فردي، رفتار در كلاس و سازگاري در محيط كار نيز تأثير منفي داشته باشد. اغلب كودكان با اختلالات رفتاري احساسات منفي دارند و با ديگران بدرفتاري مي‌كنند. در بيشتر موارد، معلمان و هم كلاسي‌ها آن‌ها را طرد مي‌كنند، در نتيجه فرصت‌هاي آموزشي آنان كاهش مي‌يابد. به‌رغم مشكلات فراواني كه اين كودكان با آن مواجه‌‌اند، بيشتر آن‌ها تا سال‌ها پس از ورود به مدرسه شناسايي نمي‌شوند مگر اين‌كه اختلالات رفتاري و مشكلات تحصيلي آنان تشديد شود.

بسياري از بزرگسالان تحمل رفتارهاي كودكان با اختلالات رفتاري را ندارند و به تنبيه آنان نيز متوسل مي‌شوند. اين كودكان در مقايسه با همسالان بهنجار خود در جنبه‌هاي مهم زندگي محدوديت دارند و در تعاملات اجتماعي با مشكلات جدي مواجه‌اند. ناتواني‌هاي اين كودكان از رفتارهاي آن‌ها ناشي مي‌شود. قصه‌درماني در سال‌هاي اخير به‌صورت يكي از فنون بازي‌درماني مطرح شده است. استفاده از قصه‌درماني به‌مثابه يك فن درماني فقط به درمان مشكلات روان‌شناختي كودكان منجر نمي‌شود. در قصه‌درماني فرض بر اين است كه تغيير در زبان و ادبيات قصه‌هاي زندگي فرصت‌هاي جديدي براي رفتار و روابط با ديگران ايجاد مي كند.

كودكان از طريق داستان‌ها و افسانه‌ها با حقايق و تجربه‌هاي زندگي آشنا مي‌‌شوند. تأثيرپذيري از شخصيت‌هاي قصه، تقويت قدرت فهم و بيان، پرورش خلاقيت، آموزش زبان و افزايش گنجينه واژگان كودكان نيز از ديگر تأثيرهاي آموزشي و تربيتي داستان‌سرايي به‌‌شمار مي‌روند. در واقع داستان خلاقيت گسترده‌اي است كه با آن هر فردي مي‌تواند عقايد به‌ظاهر نامعقول را بازيابي و آن‌ها را جايگزين و استفاده سازنده از آن‌ها را مطرح كند.

داستان‌سرايي به‌مثابه تدبيري مداخله‌اي براي آموزش مي‌تواند دانش‌آموزان را به كشف معناي منحصر به فرد بودن خود ترغيب كند و توانايي آن‌ها را براي برقراري ارتباط واقعي بين افكار و احساسات افزايش دهد. مهارت‌هاي كلامي مي‌تواند توانايي دانش‌آموزان را براي حل و فصل اختلاف بين فردي به‌صورت آرام و توأم با بحث و گفت‌و‌گو افزون سازد. بيان داستان و نيز گوش فرا دادن به آن دانش‌آموزان را به بهره‌گيري از تخيلاتشان تشويق مي‌كند. اين تخيل قوي مي‌تواند اعتماد به نفس و انگيزش شخصي را در دانش‌آموزان افزايش دهد، زيرا آنان خود را براي نيل به اميال و آرزوهايشان شايسته و توانا تصور مي‌كنند.

تاثير قصه گفتن در شخصيت كودكان

قصه‌ها مي‌تواند از نظر تربيت اجتماعي، عاطفي و اخلاقي در كودك نيز موثر واقع شوند

 

قصه‌ها مي‌تواند از نظر تربيت اجتماعي، عاطفي و اخلاقي نيز موثر واقع شوند و بسياري از مقررات، هنجارهاي اجتماعي و دستورالعمل‌هاي زندگي را منتقل كنند. چگونگي روبرو شدن با مشكل‌ها، حل آن‌‌ها و بسياري از الگوهاي رفتاري در گروه‌ها و طبقه‌هاي مختلف اجتماعي و سني در داستان‌ها بيان مي‌شود. اگر والدين يا درمان‌گران قادر به فهم افكار سري كودك يا شناسايي احساس‌هاي پنهان او باشند، هر اندازه تفسيرهاي انجام شده نيز درست باشند، باز اين فرصت از كودك گرفته مي‌شود كه خود از طريق شنيدن پي در پي داستان و تفكر درباره آن به احساس رويارويي موفقيت‌آميز با مشكل خود دست يابد. به‌همين دليل است كه رويكردهاي داستاني به روان‌درماني تأكيد دارد و قصه‌ها در چگونگي رفتار و واقعيت‌هاي كودكان نقش موثري ايفا مي‌نمايد. قصه‌ها به كودكان راه‌حل‌هايي ارائه مي‌دهند كه غيرمنتظره و شگفت‌انگيز و در عين حال شدني و مثبت هستند. تلاش پژوهش‌گران و درمان گران منجر به استفاده از ادبيات و قصه و قصه‌درماني شده است.

برخي از مسائل كودكان با مشكلات عاطفي و رفتاري از ضعف آگاهي و بهره نبردن از مهارت‌هاي اجتماعي، الگوي كلامي صحيح، رفتارهاي جامعه‌پسندانه، مهارت‌هاي ارتباطي و دوست‌يابي، مسئوليت‌پذيري، و غيره ناشي مي‌شود؛ پس آموزش اين مهارت‌ها به اين كودكان ممكن است تا حدودي از بروز اين مشكلات پيشگيري كند. درمان‌گران و روان‌شناسان كودك مي‌توانند جديت بيشتري براي استفاده از قصه در مداخله‌هاي درماني كودكان و نوجوانان نشان دهند و والدين و معلمان بهتر است استفاده گسترده‌تر از قصه‌هاي هدف‌دار را در برنامه‌هاي آموزشي و تربيتي كودكان بگنجانند به خصوص كه اين امر در سنت تربيتي فرهنگ ما جايگاه خاص خود را هم دارد.

در اين‌جا چند نمونه از راهبردهاي مهارت‌هاي اجتماعي را ذكر مي‌كنيم كه مربيان مي‌توانند براي آموزش آن‌ها از داستان استفاده كنند و براي اين‌كه كودك مطالب را بهتر درك كند از سوال‌هاي نيمه سازمان يافته نيز كمك بگيرند. اين راهبردها به كودكان پرخاش‌گر كمك مي‌كند تا تمايلات و رفتارهاي پرخاش‌گرانه خود را مهار كنند.
– پيوستن به فعاليت‌هاي ديگر
– ابراز خشم با لحن آرام
– ترك صحنه
– نپذيرفتن تقاضاهاي ديگران به شيوه‌اي مودبانه
– يادآوري سودمندي و مزاياي رفتار مناسب
– ناديده انگاشتن رفتار نامطلوب ديگران
– استفاده از جمله‌هاي تلفيقي
– هم‌دلي كردن


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۳۴:۴۱ توسط:fatemetavakoli موضوع:

تعميرات موبايل

تعمير موبايل

موبايل از قطعات مختلفي تشكيل شده و هر يك از برندهاي موبايل داراي ويژگي هاي مختص خود هستند، لذا با توجه به برند موبايل بايد تعميرات آن را به مراكز معتبر بسپاريم. كاربران تهراني مي توانند با مراجعه به شعب نمايندگي تعميرات موبايل در سراسر تهران نسبت به تعميرات تلفن همراه خود اقدام نمايند.

اما در مورد كاربران موبايل در شهرستان ها ما تدابيري انديشيده ايم تا عزيزان شهرستاني نيز بدون هيچ گونه مشكلي به نمايندگي دسترسي داشته باشند. اين امكان فراهم شده تا كاربران در هريك از شهرستان هاي ايران عزيزمان تلفن همراه خود را به نمايندگي ارسال نمايند. شرايط ارسال كالا در صفحه ي نمايندگي در شهرستان شرح داده شده است. همچنين مي توانيد اطلاعات لازم را در خصوص ارسال كالا به نمايندگي تعميرات موبايل از طريق تماس با ما جويا شويد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۲۲:۰۷ توسط:fatemetavakoli موضوع:

چگونه يك قصه گو شويم؟

 قصه ي كودكانه گويي يك بازي است، هنگامي كه با عروسك ها بازي مي كنيد، وانمود مي كنيد كه آن ها سخن مي گويند، راه مي روند و فعاليت مي كنند.

هنگام بازي، ممكن است كه داستان جنگ بين سربازان را روايت كنيد،‌ يا رويدادي را در يك ميهماني چاي بازي كنيد و يا اين كه در زمان و مكان به حركت درآييد و به سوي ماجراجويي هاي دور و دراز برويد.  

هنگام بازي كردن، نيازي به آغاز، ميانه و پايان نداريد. تنها چيزي كه براي اين كار نياز داريد، اين است كه حركت كنيد و به جاي شخصيت هاي قصه حرف بزنيد و خودتان را به جاي آن ها قرار دهيد.

اما هنگامي كه قصه هاي كودكانه مي گوييد و مخاطباني داريد، بايد از خط داستاني مشخصي پيروي كنيد كه آغاز، ميانه و پايان داشته باشد. هنگام قصه گفتن، از جزئيات رفتارهاي شخصيت ها، از ديدن و شنيدن، چشيدن، بوييدن و لمس كردن چشم پوشي نمي كنيد. شما بايد با ابزار واژه ها، صحنه، زمان و احساسات جاري در قصه را مانند يك تابلو پيش چشمان شنونده ها نقاشي كنيد و جان ببخشيد. 

شما به عنوان يك قصه گو بايد اجازه دهيد تا واژه هاي قصه، بر لحن و شيوه حركات شما اثر بگذارد. گويي كه در آن لحظه در ميان ماجراي داستان كودكانه  ايستاده ايد و در همان فضا قرار داريد. قصه گو به هيئت تك تك شخصيت هاي قصه درمي آيد و شنونده به تماشاي بازي او با واژه ها مي نشيند. 

قصه گويي يعني با زبان و شيوه قصه گويي ويژه خود، در درون قصه قرار بگيريد. تلاش نكنيد كه از صدا يا حركات و رفتار يك قصه گوي ديگر تقليد كنيد. برخي از قصه گو ها عادت دارند كه صاف و بي حركت بايستند. برخي ديگر هنگام قصه گويي مدام حركت مي كنند. برخي  صداهاي خنده دار را چاشني قصه مي كنند و برخي ديگر با زبان و لحن ساده خود قصه مي گويند. مهم اين است كه  خودتان باشيد و اجازه دهيد تا فضاي داستان، شما را به بازي و واكنش برانگيزاند. 

  • نخستين گام براي اين كه قصه تان را تعريف كنيد اين است كه آن را بنويسيد. ايده و طرح قصه مي تواند از يك قصه قومي قديمي گرفته شده باشد و يا اين كه هر منبع ديگري داشته باشد. مهم اين است كه شما آن را به زبان خودتان بنويسيد و سپس آن را به زبان و با شيوه هاي حركت و بيان خودتان تعريف كنيد. 
  • براي گفتن يك قصه، روش هاي بسياري وجود دارد. مي توانيد قصه را به عنوان نمايشي در نظر بگيريد كه مي توانيد به جاي همه شخصيت هاي آن قرار بگيريد و واژه ها كه ابزار شما هستند، مي توانند همزمان كه داستان را پيش مي برند، صدا ها را توليد كنند، منظره ها، طعم ها و رايحه ها را بيافرينند و احساساتي را كه در قصه جريان دارد بيان كنند. هنگامي كه قصه مي گوييد بايد بتوانيد خود را در ميان ماجرا و شخصيت هاي آن تصور كنيد، درست مانند بازي در يك تئاتر. 

تمرين: يك قصه قومي محبوب را انتخاب كنيد:

گام۱. از بخش هاي مهم هر صحنه از داستان كه تاثير اساسي در روند آن دارند، يك برگه كوتاه يادداشت تهيه كنيد. اين يادداشت، يك نقشه است كه خط اصلي داستان را به شما يادآوري مي كند، حتي اگر كمي از آن منحرف شويد. در هنگام قصه گويي ممكن است بخواهيد به شاخ و برگ آن بيفزاييد. قصه گوها در طول تاريخ، بارها روايت هاي تازه اي از قصه ها ساخته و پرداخته اند. از افزودن روايت تازه خودتان به اين گنجينه نهراسيد. 

گام ۲. اكنون شروع كنيد به نوشتن نخستين صحنه از قصه خود. به يادداشت خود و خلاقيت خود تكيه كنيد. نوشته خود را در ميان جمع بخوانيد و از ايده هاي ديگران بهره ببريد. شايد تصميم بگيريد تا در ترتيب رويدادهاي صحنه تغيير دهيد يا  در يادداشت خود از نماي كلي صحنه تغييري به وجود آوريد. نگران نشويد، ممكن است پيش از رسيدن به ترتيب مناسب رويدادها در قصه، بارها و بارها يادداشت خود را تغيير دهيد.

هنگام نوشتن يك صحنه تازه از قصه، از خود اين پرسش ها را بكنيد. پاسخ ها، چارچوب صحنه را تشكيل خواهد داد:

  • شخصيت هاي اين صحنه كدامند؟
  • چه ماجرايي اتفاق مي افتد؟
  • گره داستان چرا و چگونه اتفاق مي افتد؟
  • صحنه در كجا و چه زماني اتفاق مي افتد؟
  • آيا مي توانيد منظره هاي صحنه را توصيف كنيد؟
  • چه شخصيت هايي در اين صحنه نقش دارند؟
  • آن ها چه مي كنند؟
  • چرا در راه شخصيت هاي اين صحنه مانع ايجاد مي شود؟
  • چه كسي و چگونه اين مانع را به وجود مي آورد؟

جزئيات ديدني ها، شنيدني ها، چشيدني ها، بو كشيدن ها، طعم ها و لمس كردن ها را در صحنه مورد نظر فهرست كنيد. تصور كنيد كه گفت و گوي بين شخصيت هاي قصه را مي شنويد. 

همزمان گفت و گويي از صحنه را در ذهن تصور كنيد و آن را اجرا كنيد. مي توانيد از كسي به عنوان منشي كمك بگيريد تا همان طور كه شما گفت و گو ها را تصور و اجرا مي كنيد واژه هايي را كه هر يك از شخصيت ها بر زبان مي آورد يادداشت كند. به نوبت به جاي شخصيت هاي مختلف حرف بزنيد و وانمود كنيد كه مانند آن ها رفتار مي كنيد و سخن مي گوييد.

گام سوم. تصور كنيد كه يكي از شخصيت هاي داستان هستيد. اكنون صحنه را از زاويه ديد اين شخصيت بنويسيد. مطمئن شويد كه هيچ چيز را، از ديدن، شنيدن، بوييدن، چشيدن و لمس كردن از دست ندهيد. وانمود كنيد كه شخصيت مورد نظرتان هستيد و قصه را با صداي بلند از زبان او تعريف كنيد. به اين ترتيب مي توانيد با تمام شخصيت هاي قصه تان به خوبي انس بگيريد. 

گام چهارم. اكنون خود را به جاي شنونده ها بگذاريد. با كمك گفت و گوي بين شخصيت ها و روايت قصه از زبان هريك از شخصيت ها، و آن چه خود و دوستان تان نوشته ايد، قصه را با تكيه بر تصويرهاي ذهني خود بارديگر بنويسيد. اكنون قصه را با صداي بلند تعريف كنيد. هنگامي كه به جاي شخصيت هاي داستان حرف مي زنيد خود را آزاد بگذاريد تا مانند آن ها رفتار كنيد و حرف بزنيد. گاهي شما جزئيات صحنه را كه در ذهن خود مجسم كرده ايد براي شنوندگان توصيف مي كنيد. گاهي نيز خود را به جاي شخصيت ها مي گذاريد و احساس آن ها را درك مي كنيد. به خودتان اجازه دهيد تا در ميان ماجراي داستان قرار بگيريد و براي شنوندگان بگوييد كه چه دارد در آن دنيا اتفاق مي افتد. 

تا اين جا شما مي توانيد:

  • قصه خود را انتخاب كنيد
  • يك نماي كلي از قصه تهيه كنيد
  • خلاقيت به خرج دهيد و بنويسيد
  • قصه را اجرا كنيد

اكنون، قصه را بارها و بارها با به كار بردن انواع صدا ها و ژست ها اجرا كنيد. مطمئن شويد كه روند قصه را به خوبي مي دانيد اما نياز نيست كه جريان داستان و گفت و گو ها را به خاطر بسپريد. در اين صورت خط كلي قصه را آن گونه كه تعيين كرده ايد در ذهن داريد و دست خود را براي تغييرات ناچيز آن باز مي گذاريد. 

در هر بار اجرا، بايد اجازه دهيد قصه در شما زندگي كند. به اين ترتيب درمي يابيد كه هر قصه يك تجربه تازه است. يك قصه گوي ماهر، به ويژگي ها و شخصيت هر داستان واكنش نشان مي دهد. قصه گفتن مانند نقاشي كردن با بدن و صدا است. اگر در نقاشي، همه صفحه را با رنگ بپوشانيد زيبايي به دست نمي آوريد و تصويري هم خلق نمي كنيد. در قصه گويي هم اگر بيشتر از اندازه حركت يا صدا كنيد شنونده نمي تواند خط داستان را دنبال كند. اجازه دهيد همه چيز خود به خود پيش رود. 

 براي همه چيز برنامه ريزي نكنيد، در عوض همزمان با آماده شدن براي قصه گويي، خود را رها كنيد و به خودتان اجازه دهيد كه بازي كنيد. خجالت نكشيد. امتحان كنيد. هنگامي كه بارها و بارها قصه را بازگو كرديد، درمي يابيد كه بسياري از لحظه ها و حركت ها خود به خود در اجراهاي مختلف تكرار مي شوند. به احتمال زياد، اين ها حركات و صداهاي مناسب هستند اما با اين حال، ژست هاي تازه و صداهاي جالب و مناسب ديگر هم كم كم پيدا مي شوند و شما بايد اجازه دهيد تا بر روي حركات شما اثر بگذارند. شنونده از ديدن خطركردن شما لذت مي برد. بنابراين، نترسيد و خود را به ميان قصه اندازيد. بگذاريد صداي تان بلند تر و نرم تر شود و قدرت بگيرد. خود را رها كنيد تا تمام بدن تان در اجراي حركات شركت كند. 

همواره به خاطر داشته باشيد نخستين كسي كه از قصه گويي شما لذت مي برد، خودتان هستيد! هنگامي كه از اجراي خود خشنود شديد، آن را براي دوستان و نزديكان تان اجرا كنيد. 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۱۶:۴۷ توسط:fatemetavakoli موضوع:

تاثير قصه گويي بر رفتار و آينده كودكان


قصه هاي كودكانه براي كودكان خردسال فقط يك محرك رواني و شنيداري نيستند، بلكه كاركردهاي فراواني براي اين گروه از كودكان  دارند

اكثر ما در كودكي ها ي خود روزهايي را به ياد مي آوريم كه بزرگترها براي سرگرم كردن و يا كوتاه نمودن شب هاي بلند زمستان با قصه، مثل و چيستان اعضاي خانواده را گرد هم مي آوردند و لحظات استثنايي و دلپذيري را در پس اين داستانهاي راز گونه و پر معنا فراهم مي كردند لحظاتي كه تا كنون در ياد و خاطره باقي مانده است.
نويسندگان حوزه كودك و نوجوان هم چنين روانشناسان رشد بر اين عقيده هم راي هستند كه قصه-ها براي كودكان خردسال فقط يك محرك رواني و شنيداري نيستند، بلكه كاركردهاي فراواني براي اين گروه از كودكان دارند .
كودكان از طريق قصه ها با محيط پيرامون خود آشنا ميشوند. هر قصه اي ميتواند فضايي را به وجود بياورد كه كودكان هنگام رويارويي با  نمونه هاي واقعي، رفتار و واكنش مناسبي را از خود نشان دهند.

قصه ها به كودكان ياري مي رسانند تا ارتباط ها را درك كنند رابطه اي كه بين شخصيت هاي يك قصه وجود دارد، مي تواند به كودك ياري برساند كه خود چگونه اين موارد را در زندگي رعايت كند.

 

 

موضوع مهم ديگر كه تاثيرزيادي بر فرايند اجتماعي شدن كودك دارد اين است كه قصه ها پيامها و ارزش هايي را به مخاطب خود منتقل مي كنند كودك در اثر شنيدن، تكرار شنيدن و حتي فكر كردن به قصه ميتواند اين پيامها را جذب كند و ارزشهاي خانوادگي، اجتماعي و انساني را بگيرد.غيرمستقيم بودن اين پيامها موجب ميشود كه براي كودك دلنشين تر، جذاب تر و دوستداشتني تر شود

 

هم چنين قصه هاي كودكانه قدرت تمركز و دقت كودكان را افزايش ميدهند .كودكان در اثر شنيدن اين توانايي را به دست مي آورند تا بتوانند شنيدن فعال را تجربه كنند. آنها حتي براي اينكه بتوانند ماجرا را دنبال كنند، ضروري است كه دقت و تمركز لازم را براي خوب شنيدن تمرين كنند.

براي منظم شدن و فعال شدن كودكان در امور هم قصه گويي يك آموزش جذاب است قصه ها مي توانند به كودكان ياد بدهند كه چگونه روي كار تمركز كنند و با دقت آن كار را پيش ببرند.

در عين حال قصه ها موجب ميشوند تا كودكان بتوانند با گسترهاي از كلمه ها آشنا شوند. كلمه هايي كه ممكن است در گفتگوي روزانه هيچ وقت مورد استفاده قرار نگيرند همچنين قصه ها موجب مي شوند تا كودكان با تجربه ها، احساسها، عواطف و شيو ههاي نگرش بزرگترها آشنا شوند.

كودكان از آن جا كه هنوز تجربه گستردهاي در شناخت دنيا ندارند، سعي مي كنند كه با ارتباط دادن بين آموخته هاي قبلي و موضوعهاي جديد به تعادل ذهن خود كمك كنند. اين روند معمولا با تخيل كودك عجين ميشود و او را ياري ميكند كه با منطق خود به كشف و شناخت دنيا اقدام كند و بر اساس چنين روندي است كه از قصه هاي تخيلي لذت مي برند و از آنها بهره برداري ميكنند.
كاركردها و ارزش هاي قصه ها به مراتب بيشتر از آن است كه بخواهد به همين چند مورد خلاصه شود. اما همين موارد با ارزش ميتواند دلايل مهمي باشد كه بتوان از طريق قصه ها به رشد عاطفي، اجتماعي، كلامي و ذهني كودك ياري نمود.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۶ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۰۵:۳۳ توسط:fatemetavakoli موضوع:

داستان هايي براي خواب كودكان، جديدترين‌ها

قصه ي كودكانه براي خوابيدن

قصه كودكانه كوتاه براي خواب

قصه هاي كودكانه براي خوابيدن

كودكان عادت دارند كه قبل از خواب قصه هايي از پدر و مادرهاي خود بشنوند تا راحت به خواب روند.

كودكان عادت دارند كه قبل از خواب قصه هايي از پدر و مادرهاي خود بشنوند تا راحت به خواب روند.

قصه كودكانه مسواك بي دندون
يك مسواك بود كوچولو وبي دندون!  صبح تا شب توي جامسواكي مي نشست تا دندون ها بيايند و او تميزشان كند؛ اما هيچ دندوني پيش او نمي آمد

هر دندوني كه مي آمد، پيش مسواك خودش مي رفت.

يك روز مسواك بي دندون از آن همه نشستن خسته شد. گفت: « من ديگر از اينجا ماندن خسته شدم. هيچ دندوني من را دوست ندارد، من از اينجا مي روم!»

تا خواست برود، حوله گفت: « نه! نرو، اگر بري كثيف مي شوي، ديگر هيچ دندوني تو را دوست ندارد.»

مسواك بي دندون گفت: « اشكالي ندارد، من كه دندون ندارم! چقدر اينجا بيكار بمانم؟ خسته شده ام »

حوله گفت: « مگر نمي داني؟ تو مسواك ني ني هستي.

ني ني الان كوچولو است، دندون ندارد اما چند وقت ديگر چند تا دندون در مي آورد. اگر تو نباشي، چه كسي دندون هاي ني ني را مسواك كند؟»

مسواك بي دندون خوشحال شد،گفت:

من مسواك ني ني هستم؟چرا زودتر بهم نگفتيد!  باشد، صبر مي كنم تا ني ني دندون در بياورد، آن وقت مي شوم مسواك با دندون!

داستان زيباي اتحاد كبوتران
روزي روزگاري در يك جنگل بزرگ، تعدادي كبوتر زندگي مي‌كردند. در آن نزديكي يك شكارچي هم بود كه هر روز به سراغ اين پرندگان مي‌رفت و تورش را روي زمين پهن مي‌كرد و وقتي پرنده‌اي روي تور مي‌نشست آن را شكار مي‌كرد.

كبوترها از اين موضوع خيلي ناراحت بودند،چون كم‌كم تعدادشان كم مي‌شد و غم و غصه در جمع آنها نفوذ كرده بود.يك روز كبوتر پير، همه كبوترها را جمع كرد تا با آنها صحبت كند و بعد همگي با هم تصميم بگيرند كه چه كاري بايد انجام دهند تا از دست اين شكارچي بدجنس راحت شوند.

هر كدام از كبوترها يك نظر مي‌دادند و كبوترهاي ديگر موافقتشان را اعلام مي‌كردند. در بين آنها يك كبوتر دانا بود كه در آخر جلسه به دوستانش گفت من فقط يك مطلب را مي‌خواهم يادآوري كنم‌ و آن هم اين است كه همه ما بايد قبل از هر چيز و هر كاري اتحاد داشته باشيم، چون‌ هيچ‌كس به تنهايي نمي‌تواند كاربزرگي انجام دهد، مگر آن كه در يك گروه هماهنگ باشد.

تمام كبوترها با سرهاي كوچكشان حرف او را تاييد كردند و همه با هم‌پيمان بستند و بال‌هايشان را يكي‌يكي روي هم گذاشته و يك صدا گفتند ما با هم دشمن را شكست مي‌دهيم.

فرداي آن روز سروكله شكارچي پيدا شد و دوباره تورش را روي زمين پهن كرد و مقداري دانه هم روي تور پاشيد و در گوشه‌اي پنهان شد. چندي نگذشت كه همه پرندگان با هم روي تور نشستند و مشغول دانه خوردن شدند.

شكارچي كه خيلي خوشحال شده بود سريعا تور را جمع كرد و تمام كبوترها داخل تور گير افتادند و منتظر شدند تا او نزديك شود. زماني كه شكارچي سر تور را گرفت همه كبوترها با هم به پرواز درآمدند و آنقدر بال زدند و بالا رفتند تا او را از زمين بلند كردند. شكارچي هم دست و پا مي‌زد و كمك مي‌خواست. كبوتر دانا از بين جمع فرياد زد: پرواز به سمت درياچه و همه به گفته او عمل كردند و شكارچي را به سمت درياچه بردند.

شكارچي كه خيلي ترسيده بود كم‌كم دست‌هايش شل شد و طناب را رها كرد و به داخل درياچه افتاد و كبوترها هم به وسط جنگل رفتند و تور آنها در جنگل به شاخه درختي گير كرد.

داخل آن درخت يك سنجاب زندگي مي‌كرد و سنجاب كه ديد كبوترها داخل تور گيرافتاده‌اند دوستانش را صدا كرد و همه با هم طناب‌ها را جويدند و كبوترها را از داخل تور نجات دادند‌. شكارچي هم ديگر هيچ‌وقت آن طرف ها پيدايش نشد.
خواب گربه هاي شلخته
تو خونه ي گربه ها هيچي سر جاش نيست. مثلا اگه ناخنگير لازم باشه معلوم نيست بايد تو يخچال دنبالش گشت يا تو جعبه ي داروها يا …

مثلا همين ديروز همه ي وسايل خونه با نخ به هم بسته شده بودند. اگه بابا گربه ها مي خواست شلوارشو برداره ميز هم باهاش بلند مي شد. تلويزيون هم تكون مي خورد. آخه بچه گربه شون مي خواسته با كلاف نخ بازي كنه. انقدر اين نخ ها رو باز كرده و به هم ريخته بود كه ديگه سر و تهش معلوم نبود. فقط دور همه چيز نخ بسته شده بود.

همين ظهري دُم مامان گربه به يكي از نخ ها گير كرد. بابا گربه هر چي سعي كرد نمي تونست دُم مامان گربه رو باز كنه. نزديك بود دمش كنده بشه.

به خاطر همين تو خونه ي گربه ها همه اش اعصاب همه خورده. مامان گربه از صبح تا شب هي جيغ مي زنه . بچه گربه ها هم هي با هم جيغ و داد مي كنن. بابا گربه هم اعصابش خورد  مي شه از خونه مي ره بيرون. آخه اين كه نمي شه خونه. اَه … اَه … اَه…

بايد همه با هم نظم و انضباط داشته باشن. بچه گربه ها بايد تو اتاق خودشون بازي كنن. وقتي مي خوان با يه اسباب بازي بازي كنن اول بايد اسباب بازي هاي قبلي رو سر جاش بذارن. تازه بايد تو تميز كردن خونه  هم به مامان گربه كمك كنن.

مامان گربه هم بايد براي همه چيز يه جاي مشخص درست كنه.

بابا گربه هم بايد براي تميز كردن خونه كمك كنه.

حالا كه فعلا اول همه بايد يه فكري براي اين نخ هاي گوريده به هم بكنن.

بچه گربه ها مشغول جمع كردن نخ ها شدن. اما هنوز همه ي نخ ها جمع نشده بودن كه دوباره همه چي يادشون رفت و تو همون اوضاع دعواشون شد و پريدن به هم. الان ديگه بعيد نيست دٌمها شون هم به هم گره بخوره . اصلا ولشون كن … خونه ي گربه ها هيچ وقت تميز و مرتب نمي شه. بذار هميشه با هم دعوا كنن و جيغ بزنن. هر وقت گربه هاي خوبي شدن يه سري به خونه شون مي زنيم.

برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۶:۳۸:۲۸ توسط:fatemetavakoli موضوع:

تاثير قصه كودكانه براي خواب بركاهش اضطراب و بهبود عادات خواب كودكان مبتلا به سرطان تحت شيمي درماني

قصه كودكانه

قصه هاي كودكانه

داستان كودكانه

تاثير قصه كودكانه براي خواب بركاهش اضطراب و بهبود عادات خواب كودكان مبتلا به سرطان تحت شيمي درمانيمريمآجورلو1*،زيبابرقيايراني**،مهنازعلياكبريدهكردي*** *كارشناسارشدروانشناسيباليني،دانشگاهپيامنورتهرانجنوب،تهران،ايران **استاديار،گروهروانشناسي،دانشگاهپيامنورتهرانجنوب،تهران،ايران(نويسندهمسئول2) ***دانشيار،گروهروانشناسي،دانشگاهپيامنورتهرانجنوب،تهران،ايرانچكيدههدف:هدف از پژوهش حاضر بررسي تاثير قصه درماني بر كاهشاضطراب وبهبود عادات خواب كودكان مبتلا به سرطان كه تحت شيمي درماني بوده اند،مي باشد.روش:روش پژوهش از نوعنيمهآزمايشي با پيش آزمون و پس آزمون و پيگيري با هدف بررسي تداوم اثرات قصه درماني درگروه آزمايشبود. جامعه آماري اين تحقيق شامل كليه كودكان 7تا01ساله مبتلا به سرطان تحت شيمي درماني كه در سال 0931در مركز طبي كودكان، بستري بودند. در اين مطالعه براي هر گروه (آزمايش و كنترل) تعداد 02نفر در نظر گرفته شد بنابراين در مجموع تعداد 21نفر به عنوان نمونه تحقيق انتخاب شدند. به علت مشكلات مربوط به دسترسي به اين كودكان از روش نمونه گيري در دسترس استفاده شد. پرسشنامه هاي مقياس چند بعدي اضطراب كودكان(مارچ،پاركر،سوليوان،استالينگزوكانرز،0337) و مقياس عادات خواب كودكان(اونز،اسپيريتو،مك،گوينونوبيل،2111 )با كمك والدين آنها تكميلگرديد. يافته ها:نتايج آزمون تحليل واريانس مكرر و آزمون تعقيبيLSDنشان داد كه بين دو گروه كنترل وآزمايشازلحاظ متغيرهاي اضطراب و عادات خواب تفاوت معني داري وجود دارد واضطراب كاهش، و عادات خواب در گروه آزمايش بهبود يافته است، بنابراين مي توان گفت كه قصه درماني موثر بوده است(p<0/001).نتيجه گيري:قصه درماني موجب كاهش نشانه هاي اضطراب و بهبود عادات خواب كودكان مبتلا به سرطان تحت شيمي درماني شده است بنابراين ميتوان قصه درماني را به مثابه يك فن اثر بخش همراه با ساير درمانهاي روانشناختي براي درمان اضطراب و عادات خواب نامناسب كودكان به خصوص كودكان بيمار بكار برد


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۵ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۰۶:۳۲:۵۳ توسط:fatemetavakoli موضوع: